Ob načrtovanju ali organizaciji dogodka je pogostitev skoraj tako pomembna, kot dogodek sam. Kajti obiskovalci si ne bodo zapomnili samo namena dogodka, temveč tudi kaj so tam dobrega jedli  in pili. Zato je catering po meri odločna rešitev, pa naj gre za poslovni ali osebni dogodek. Verjetno se je tudi vam že kdaj zgodilo, da ste vsebino dogodka morda pozabili, hrana pa je bila tako dobra, da se lahko še danes spomnite, kakšen okus je imela.

Zakaj je pogostitev bolje prepustiti catering izvajalcem?

Priprava okusnih, raznolikih jedi, ki bodo zadovoljile vse okuse, ni vedno enostavna.  Predvsem pa ne hitra. Ne glede na to, ali pripravljate pogostitev za obletnico, rojstni dan, poroko, birmo, krst ali kakšen drug dogodek.

Že nakupovanje sestavin za pripravo vzame veliko časa, kaj šele kuhanje, priprava pogrinjka in skrb za videz hrane. Izvajalci vse to uredijo namesto vas. Njihova ponudba skoraj vedno vključuje pripravo hrane, glede na vaše želje in potrebe, prav tako pa se izvajalci pri pripravi hrane prilagodijo vašim individualnim željam ter zahtevam. Tako je vaša skrb, kako poskrbeti za vsejedce, vegane ali vegetarijance, odveč.

Navadno, če smo sami v vlogi kuharja in gostitelja, se med dogodkom večino časa ukvarjamo s strežbo. Catering pa vključuje tudi profesionalno strežbo, kar pomeni, da lahko vaš čas na dogodku, ki ga organizirate, posvetite vašim gostom in z njimi kvalitetno preživite skupen čas. Zato je to odlična rešitev predvsem pri pogostitvi za večje poslovne dogodke, kjer je  okvir druženja tudi časovni omejen.

Poleg prihranjenega časa in truda je njegova velika prednost tudi prilagodljivost, saj ga lahko izvedemo kjerkoli – naj bo to na prostem ali v zaprtem prostoru. Lokacijo izberete sami, nekateri ponudniki, pa vam lahko poleg priprave jedi in strežbe, ponudijo tudi najem njihovih prostorov. Hrano in pijačo lahko pripeljejo kamorkoli ter sami poskrbijo za ambientalno razporeditev po omizju.

Catering je prijazen tudi do vaše denarnice

Poleg prihranka ur za pripravo hrane, organizacije in oblikovanja jedilnika, catering prinaša prihranek tudi vaši denarnici. Čeprav se na prvi pogled zdi, da bi v lastni režiji prihranili, če bi
hrano pripravljali sami, ni nujno tako, kajti izbrane sestavine, za izvrstno kulinarično doživetje, so lahko precej drage. Ne pozabimo, da je treba imeti dovolj prostora za pripravo in precejšnjo količino posode, kozarcev, pribora, ki bi ga morali kupiti sami ali pa si ga izposoditi. Poleg odličnega okusa je seveda zelo pomembna tudi estetika in dekoracija hrane, saj vemo, da velikokrat so oči tiste, zaradi katerih lično pripravljeno hrano, še raje zaužijemo. Ne pozabimo tudi, da izvajalci poskrbijo tudi za pijačo in strežbo gostov. In ko vse to seštejemo, lahko hitro ugotovimo, da je catering, še posebej pri večjih dogodkih, denarnici prijaznejši.

Individualno prilagojena ponudba, ki prinaša najboljšo kulinarično izkušnjo

Da lahko izvajalec ponudi najboljšo izkušnjo, je pomembno, da upošteva želje svojih strank. Dogodek mora biti organiziran po navodilih stranke, vsekakor pa mora vsebovati tudi profesionalne ideje izvajalca cateringa, za katerega je zaželeno, da ima tudi dolgoletne izkušnje.

Catering vam ponuja pestro izbiro prigrizkov, narezkov, namazov ter sladic. Tako boste lahko izbirali med narezki, kanapeji, vegetarijanski prigrizki ter ostalo t.i. »finger food« hrano. Kanapeji so nepogrešljiv izbor vsake poslovne zabave ali nepozabnega praznovanja. Predstavljajo prigrizek, ki poleg različnih okusov, prinaša sofisticiranost in poskrbi tudi za najzahtevnejše brbončice. Običajno so kanapeji sestavljeni iz rezine svežega kruha z različnimi dodatki, kot so mesnine, siri, sadje, zelenjava ter namazi. Kanapeje lahko pripravijo na nešteto različnih načinov in jih prilagodijo tudi različnim dietam, tako lahko naročite brezglutenske, brezlaktozne, vegetarijanske ter veganske kanapeje. Ste že poskusili kanape z lososom in sirovim namazov z drobnjakom? Sliši se enostavno, okusi pa se vrhunsko!

Catering je odlična rešitev tudi za vse ljubitelje sira in narezkov. Narezki in sirove plošče so sestavljeni iz več različnih vrst kakovostnega mesa ter domačih mlečnih dobrot. Kot dekoracijo ter posladek običajno vsebujejo tudi različne vrste sadja, oreščkov in zelenjave. Skrb, da bi hrane zmanjkalo, je odveč, kajti izvajalci cateringa, poskrbijo, da so plošče dovolj velike za izbrano število ljudi.

Od mesne torte do sladic

Prednost cateringa je tudi fleksibilnost in njegova funkcionalnost. Gostom ponuja pester izbor hrane, ki jo lahko poskusijo. Na ta način se lahko izognejo tisti hrani, ki jim povzroča alergije, netolerance ali pa jim enostavno ne odgovarja. Pri podjetju Pipo, vam lahko  pripravijo tudi mesno torto, ki je sestavljena iz mesnin, sirov in sadja.

Zaupajte izkušnjam in tradiciji

Tako kot povsod je tudi tu pomembno, koga izbrati. Dolgoletne izkušnje, odlične sestavine in profesionalno osebje, so ključni elementi za izvrstno izkušnjo cateringa. Pri Pipu najdete vse to, poleg tega pa poslovnega partnerja, ki je odličen poslušalec in sogovornik, saj se zavedajo, da so lahko uspešni le ob sodelovanju s stranko. Zato je stranka pri njih vedno na prvem mestu. To pa je recept za odlično storitev, ki bo vaš dogodek polepšala in ustvarila  nepozabno kulinarično popotovanje, tako za goste kot tudi za vas.